Το κρέας είναι απαραίτητο για την κάλυψη ενός μεγάλου μέρους αναγκών του οργανισμού σε πρωτεϊνες, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνες της ομάδας Β, με κυριότερες τις Β12 - που συμμετέχει στη δημιουργία της αιμοσφαιρίνης - και Β9.
Οι πρωτεϊνες είναι άκρως απαραίτητες στον οργανισμό.Στη φάση της, για παράδειγμα, καλύπτουν διάφορους βασικούς ρόλους όπως η δημιουργία των οστών και του δέρματοσ, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, κλπ. Σε μεγαλύτερες ηλικίες οι πρωτεϊνες ανανεώνουν το μυϊκό ιστό και στην περίπτωση των αθλητών επιδιορθώνουν τους μυϊκους μικροτραυματισμούς.
Ο σίδηρος συμβάλλει στη δημιουργία των ερυθρών αιμοσφαιρίων μέσω της αιμοσφαιρίνης, καθώς και στους μηχανισμούς οξυγόνωσης, του οργανισμού. Το κρέας είναι απαραίτητο για την κάλυψη των αναγκών σε σίδηρο. Ο σίδηρος του μοσχαρίσιου κρέατος έχει εξαιρετική απορρόφηση: 20 με 25%. Η περιεκτικότητα του μοσχαρίσιου κρέατος σε σίδηρο είναι τουλάχιστων 2πλάσια, έναντι των λευκών κρεάτων ή των ψαριών.
Χρήσιμες Συμβουλές
Προμηθευτές
Συνταγές