Είσοδος

Σοφρίτο


Υλικά:

  • 4-6 μερίδες λεπτές φέτες μοσχάρι ( κιλότο )
  • 4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα (προτιμήστε ελαιόλαδο)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2-4 φλιτζάνια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • 1/4 φλιτζάνι περίπου ξύδι από κρασί

Εκτέλεση:

Χτυπάτε ελαφρά τις φέτες κρέατος και τις αλευρώνετε και από τις δύο πλευρές,

Ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το κρέας. Τις αφήνετε 2-4 λεπτά από κάθε πλευρά (σε μέτρια φωτιά) μέχρι να ροδίσουν λίγο. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι προσθέτετε το μίγμα σκόρδο και μαϊντανό (ψιλοκομμένο) σε χαμηλή φωτιά και με συχνό ανακάτεμα για να μην καεί. Το ροδίζετε καλά και το σβήνετε.

Τώρα η τα τοποθετιτε σε χαμιλη και φαρδιά κατσαρόλα η αν τα έχετε τιγανισει σε βαθύ τηγάνι (αυτό με το γιαλινο καπάκι)τα ξαναβάζετε το κρέας και προσθέστε αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστή το κρέας,προσθέστε αλάτι πιπέρι και το ξύδι,

Το αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά έως ότου το κρέας είναι μαλακό. Προσέχουμε να μην μας κολήσει στην κατσαρόλα.

Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές ή και τα δύο μαζί

Χρήσιμες Συμβουλές

Προμηθευτές

Συνταγές

Copyright © 2024 Roupas. Powered by PowerSite.