Είσοδος

Κοτόπουλο με ντομάτες, πιπεριές και αρωματικά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 6 κίτρινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κουτιά ολόκληρα ντοματάκια (800 γραμμάρια)
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά(δεντρολίβανο, θυμάρι, βασιλικός)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Προετοιμασία:

Βάλτε στην κατσαρόλα 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ρίξτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάππαρη. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και ρίξτε μετά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Γυρίστε τα για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και προσθέστε τις πιπεριές. Συνεχίστε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά και μετά ρίξτε το κρασί, τον ντοματοπελτέ, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και τη μισή ποσότητα από τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώστε και αδειάστε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Μαγειρέψτε το στους 180οC για μία ώρα. Πασπαλίστε με τα φρέσκα μυρωδικά που κρατήσατε και σερβίρετε.

Χρήσιμες Συμβουλές

Προμηθευτές

Συνταγές

Copyright © 2024 Roupas. Powered by PowerSite.