Υλικά:
Για το αυγολέμονο:
Εκτέλεση:
Τρίβουμε το κρεμμύδι και πλένουμε το κρέας.
Βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί με μπόλικο λάδι και προσθέτουμε το κρέας. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σέλινο και λίγο νεράκι (3-4 δάχτυλα). Ρίχνουμε το πιπεράκι και σκεπάζουμε. Το αφήνουμε να βράσει για κανα 20λεπτο, έπειτα ρίχνουμε το αλατάκι (αν το ρίχναμε από την αρχή το κρέας θα ήταν σκληρό), κατεβάζουμε από τη φωτιά και αυγοκόβουμε.
Για το αυγολέμονο:
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και βάζουμε στο λεμόνι ζουμάκι από το φαγητό. Χτυπάμε τα ασπράδια και μόλις είναι έτοιμα ρίχνουμε τους κρόκους και τα χτυπάμε μαζί. Ρίχνουμε το λεμόνι με το ζουμάκι σιγά-σιγά και μετά στην κατσαρόλα.
Χρήσιμες Συμβουλές
Προμηθευτές
Συνταγές