Υλικά
1 κουνέλι 1,7-2,0 κιλά
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού σάλτσα
(πουμαρό ψιλικομένο ή φρέσκια
ντομάτα στο μπλέντερ)
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο
κρασί
3 φύλλα δάφνη
αλάτι και πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε το κουνέλι σε 8 τεμ.
Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και βάζουμε το κρεμμύδι και το κουνέλι για να σοταριστούν καλά από όλες τις πλευρές.
Το σβήνουμε με το κρασί Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε την ντομάτα, το πιπέρι, τη δάφνη, λίγο νερό. Το αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα.
Ρίχνουμε 4-5 ποτήρια νερό και το αλάτι. Μόλις βράσει ρίχνουμε 1/2 Kg χυλοπίτες, ανακατβουμε και μόλις πάρουν μία βράση το ρίχνουμε σε ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για να μη σταματήσει το βράσιμό του.
Το πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί πικάντικο και το αφήνουμε να πιει όλο το νερό του.
Χρήσιμες Συμβουλές
Προμηθευτές
Συνταγές