Είσοδος

Κατσικάκι φούρνου με πατάτες και αγγινάρες


Υλικά:

  • 1 κατσικίσιο μπούτι(1200-1400 γρ.)
  • 4-5 σκελ. σκόρδο
  • 1,5-2 κιλά πατάτες κομμένες κιδωνάτες
  • 1 βαζάκι καρδιές αγκινάρας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά
  • χυμός και ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό
  • αλάτι-πιπέρι
  • -3 λαδόκολλες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Ανοίγουμε σχισμές στο κρέας με μυτερό μαχαίρι και βυθίζουμε εκεί τα σκόρδα.

Σε τρία φύλλα λαδόκολλας (το ένα πάνω στο άλλο) απλώνουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες και από πάνω βάζουμε το κατσικίσιο μπουτάκι.

Σε ένα μπόλ ανακατεύομε το λάδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνουμε με το μισό μείγμα τις πατάτες και τις αγκινάρες και με το υπόλοιπο αλείφουμε καλά το μπουτάκι.

Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σαν πακέτο και δένουμε με βαμβακερό σπάγγο. Μεταφέρουμε το πακέτο σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 200 βαθμούς.

Tips

Αν δεν φοβάστε τα λιπαρά, προσθέστε 100 γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια.

Χρήσιμες Συμβουλές

Προμηθευτές

Συνταγές

Copyright © 2024 Roupas. Powered by PowerSite.